Garnek, czyli najbardziej znany element wyposażenia każdej kuchni. Niezależnie czy gotujemy w domu dla swojej rodziny, czy jesteśmy kucharzem w pięciogwiazdkowym hotelu, zawsze używamy garnków. Jednakże należy pamiętać, że garnki wykorzystywane do gotowania w restauracjach, barach czy miejscach żywienia zbiorowego muszą spełniać zupełnie inne wymagania, jeśli chodzi o trwałość oraz wytrzymałość. Dlatego też do profesjonalnego wykorzystania polecamy ten garnek gastronomiczny z linii wykonanej ze stali nierdzewnej satynowanej.
Posiada on wielowarstwowe dno, dzięki czemu doskonale przewodzi ciepło. Ponadto dno jest skonstruowane kapsułowo, dzięki czemu posiada dużą odporność na korozję. Pracę znacząco ułatwiają nienagrzewające się zgrzewane wielopunktowo uchwyty. Na uwagę zasługuje także fakt, że są one podobnie jak krawędź górna garnka dodatkowo wzmocnione, by udźwignąć większy ciężar. To wszystko składa się na produkt naprawdę doskonałej jakości, który idealnie sprawdzi się w każdym miejscu, gdzie gotowanie to podstawa.