Nie można sobie wyobrazić kawiarni czy restauracji bez doskonałej jakości deserów. Najczęstszym dodatkiem do nich jest bita śmietana, którą uwielbiają zarówno Ci mali, jak i całkiem dorośli goście. Dlatego też doskonałej jakości maszyna do przygotowania bitej śmietany powinna znaleźć się na wyposażeniu każdego miejsca, które chce słynąć z deserów w całej okolicy. Maszyna tego typu najczęściej wykorzystywana jest w lodziarniach, kawiarniach oraz restauracjach i hotelach.
W całości wykonano ją ze stali nierdzewnej. Posiada także wyjmowany pojemnik o pojemności 2,5 litra. Maszyna wytwarza 50 litrów bitej śmietany na godzinę, a każda porcja ma idealną konsystencją oraz temperaturę oscylującą wokół czterech stopni Celsjusza. Urządzenie jest łatwe do utrzymania w czystości dzięki wyjmowanym elementom dyszy dozującej. Z takim pomocnikiem każdy deser nabierze odpowiedniej oprawy i będzie smakował wyśmienicie, co z pewnością docenią klienci lokalu. Naprawdę warto wybrać to urządzenie i postawić na najwyższą jakość.