Właściciele niewielkich restauracji, lokalnych pizzerii czy hoteli z pewnością docenią profesjonalny wilk do mięsa marki Hendi oferowany w naszym sklepie internetowym.
Nie jest to urządzenie przeznaczone do pracy ciągłej, co oznacza, że po każdych 15 minutach pracy należy pozwolić mu odpocząć przez około 5 minut. Wszystko po to, aby nie przegrzać silnika. Obudowa, lej załadowczy oraz pojemnik przeznaczony na mięso zostały wykonane ze stali nierdzewnej. Dla większej trwałości wałek ślimakowy stworzono z unikalnego stopu aluminium. Mięso dociskamy odpowiednio dopasowanym kołkiem z polietylenu. Urządzenie pracuje nadzwyczaj cicho dzięki przekładni zębatej, która zanurzona jest w kąpieli olejowej.
Ma to szczególnie duże znaczenie w kontekście pomieszczeń kuchennych, w których króluje hałas, co może być uciążliwe dla pracowników. Ten sprzęt dużego hałasu nie generuje, przyczyniając się tym samym do poprawy środowiska pracy w kuchni. Zdecydowanie warto wybrać legendarną jakość Hendi i dać szansę temu nowoczesnemu wilkowi do mięsa.