Doskonałe, chrupiące frytki to przysmak uwielbiany nie tylko przez dzieci, ale i przez dorosłych. Nie ma chyba restauracji czy baru, który nie posiadałby w swoim menu frytek. Czy to jako samodzielnego dania, czy jako pysznego dodatku do różnego rodzaju potraw. Jednakże, aby przygotować idealne frytki potrzebne nam będą nie tylko doskonałej jakości świeże ziemniaki w polskich upraw. Przyda się także ekonomiczne frytownica gastronomiczna. Obudowę prezentowanej frytownicy wykonano z doskonałej jakości stali nierdzewnej.
Dodatkowo wyposażono ją w termostat bezpieczeństwa z zakresem regulacji od 60 do 190 stopni Celsjusza. Ponadto na wyposażeniu mamy także wyjmowany pojemnik na fryturę co znacznie ułatwia obsługę, czyszczenie i konserwację, jak również kosze ze składanymi rączkami. Na szczególną uwagę zasługuje zabezpieczenia, które odcina zasilanie w momencie, kiedy dojdzie do demontażu głowicy grzejnej. Dzięki temu frytkownica jest w pełni bezpieczna w obsłudze nawet dla mniej doświadczonych pracowników kuchni. To urządzenie doskonale sprawdzi się w każdym lokalu gastronomicznym bez względu na jego wielkość.