Aby prowadzenie baru szybkiej obsługi, fast foodu czy klasycznej restauracji było proste oraz opłacalne należy już na starcie wyposażyć swoje miejsce pracy zarówno w niezbędne urządzenia, jak i meble. Dzięki nim będziemy mogli przygotować serwowane potrawy sprawnie i co najważniejsze bezpiecznie zarówno dla pracowników, jak i samych gości.
Rodzaje sprzętów, w które należy się zaopatrzyć, będą stricte dopasowane do specyfiki kuchni, jaką zamierzamy serwować. Innych bowiem urządzeń będziemy potrzebować w sytuacji, gdy otwieramy bar z kebabem a innych w momencie, gdy uruchamiamy chińską restaurację z prawdziwego zdarzenia. Jednakże jeśli chodzi o wyposażenie w meble, to będzie one bliźniaczo podobne niezależnie od rodzaju miejsca, jakie planujemy otworzyć. Niewątpliwie pomocny w codziennej pracy będzie stół przyścienny z drzwiami suwanymi.
Stół jest spawany, posiada także przestawną półkę, którą można wykorzystać do przechowywania. Możliwy jest także montaż zamka, jeśli zaistnieje taka potrzeba. Praca przy takim stole jest nie tylko wygodna i czysta, ale i bezpieczna.