Bemar jest to urządzenie podgrzewające, najczęściej w postaci wózka do którego wkłada się naczynia. Wyróżnia się trzy rodzaje bemarów, w postaci: wózka bez kółek, wózka z kółkami oraz bez nóg (bemar stołowy). Wykonany ze stali nierdzewnej.
Nadstawka grzewcza- jest to specjalny rodzaj stołu, wykonanego ze stali. Służy do odkładania naczyń oraz urządzeń o wysokiej temperaturze.
Podgrzewacze potraw- służą głównie do podawania potraw, przy zachowaniu ich ciepła na dłużej. Wykonane ze stali nierdzewnej, najczęściej okrągłe lub prostokątne.
Dystrybutory:
DYSTRYBUTOR KOSZY – Ruchomy wkład na kosze, posiadający obieg powietrza wewnątrz komory. Wykonany ze stali nierdzewnej.
DYSTRYBUTOR TALERZY – przeznaczony jest do przechowywania oraz transportu zastawy porcelanowej i nie tylko. Wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada wyjmowane wkłady na talerze, co umożliwia łatwiejsze utrzymanie czystości.
Stół podgrzewany – służy do przechowywania potraw w komorze grzewczej i utrzymywania dań w określonej temperaturze.
PRZELOTOWY -posiada suwane drzwi i system obiegu powietrza. Przelotowy stół grzewczy pozwala na bezproblemowy dostęp z dwóch stron urządzenia.
NIEPRZELOTOWY-posiada suwane drzwi i system obiegu powietrza.
Szafy podgrzewane- są to szafy z szufladami wykonanymi ze stali nierdzewnej. Posiadają również uchwyty.
SZAFA BANKIETOWA- zazwyczaj jest wyższa i węższa, posiada wnętrze przygotowane do umieszczania w nim rusztów.