Profesjonalny, elektryczny kociołek marki Hendi przeznaczony jest do podgrzewania zup i innych płynnych lub półpłynnych potraw.
Doskonale sprawdza się w bufetach, na festiwalach oraz do różnych zastosowań cateringowych. Niezastąpiony w przypadku, gdy konieczne jest zaserwowanie wielu porcji zupy jednocześnie – kociołek ten mieści w sobie 8 l. płynu. Ze względu na doskonałą izolację termiczną zmniejsza zużycie energii, a także utrzymuje niską temperaturę obudowy zewnętrznej, wykonanej z polipropylenu. Dla jak najlepszej wymiany ciepła, zbiornik na wodę wyprodukowany został z aluminium. Górna pokrywa kociołka wykonana jest z przezroczystego poliwęglanu, posiada izolowany uchwyt, a także wycięcie na chochlę. O bezpieczeństwo korzystania z kociołka zadba natomiast zabezpieczenie przed przegrzaniem. Wbudowany alarm uruchomi się, gdy ilość wody wewnątrz będzie zbyt niska.
Bardzo ważnym parametrem jest również możliwość regulacji temperatury płynu co 1°C, od 65° do 95°C. Prawidłowe funkcjonowanie kociołka jest sygnalizowane przy pomocy zielonej lampki.