Wyroby mięsne coraz częściej wykonuje się własnoręcznie, szczególnie w przypadku kuchni profesjonalnej. Zarówno w dużych restauracjach, jak i w małych lokalach gastronomicznych, Goście doceniają smak wędlin przygotowanych samodzielnie przez kucharzy. Aby jednak móc się nimi cieszyć, potrzebny jest dobry przepis oraz narzędzia, które umożliwią ich wykonanie.
Urządzenie marki Hendi, wilk do mięsa Profi Line 1/2 Unger 12, doskonale sprawdzi się w tej roli. Zdecydowanie poprawi jakość i smak potraw, a ponadto wpłynie na szybkość pracy. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że obudowa urządzenia wykonana jest z polerowanego odlewu aluminium, które odporne jest na uszkodzenia mechaniczne, a także łatwo utrzymać je w czystości. Wszystkie elementy mające kontakt z mięsem wykonane są ze stali nierdzewnej, łatwo je zdemontować oraz umyć.
Wilk do mięsa sprawdzi się również w supermarketach, sklepach rzeźniczych oraz na dużych stołówkach. Pozwala on mielić mięso bez kości każdego rodzaju. Warto jednak zaznaczyć, że nie jest to urządzenie przeznaczone do pracy ciągłej.