Próżniowa pakowarka Profi Line marki Hendi jest urządzeniem, które warto posiadać w kuchni domowej oraz w lokalu gastronomicznym.
Posiada ona dno z dużym wgłębieniem oraz wypukłą pokrywę, dzięki czemu możliwe jest pakowanie nawet dużych porcji. Dodatkowo listwa zgrzewająca mierząca 2600 mm. dokładnie zabezpieczy produkt przed dostawaniem się powietrza z zewnątrz. Na urządzeniu możemy zauważyć praktyczne w użyciu: timer, dzięki któremu samodzielnie można regulować czas zgrzewania oraz wskaźnik ciśnienia.
Pakowarka stworzona została z wysokiej jakości produktów, jest perfekcyjnie wykonana i łatwa do utrzymania w czystości.
Warto jednak wspomnieć o największej korzyści jaką daje jej stosowanie. Przede wszystkim wydłużony zostaje termin przydatności do spożycia zapakowanych próżniowo produktów. Oczywiście wiele zależy od rodzaju produktu, jego świeżości, warunków przechowywania oraz stopnia wcześniejszej obróbki, ale z reguły termin przydatności do spożycia produktów zapakowanych próżniowo wydłuża się od 3 do 5 razy.