Sposób obróbki termicznej jakim jest grillowanie staje się coraz popularniejszy. Jedzenie przygotowywane w ten sposób jest zdrowsze, lżejsze i przy tym bardzo smaczne. Nic więc dziwnego, że gładko-ryflowana płyta grillowa Stalgast cieszy się takim zainteresowaniem wśród różnej wielkości lokali gastronomicznych.
Wspomniane urządzenie zasilane jest energią elektryczną. Wyróżnia je nowoczesny wygląd oraz bardzo wytrzymała konstrukcja. Płyta jest łatwa w utrzymaniu w czystości. Przedni panel został laserowo wygrawerowany, a ergonomiczne pokrętła ułatwiają codzienną pracę z nim. O bezpieczeństwo użytkowania dba specjalny system dostępny z panelu sterowania. Na uwagę zasługuje wielkość powierzchni roboczej czyli 2200/4400 cm2. Dwie oddzielne strefy grzewcze umożliwiają jednoczesne przygotowywanie różnych dań.
Warto także wspomnieć o pojemnikach na resztki jedzenia. Aby nie przypalały się na gorącej powierzchni łatwo usunąć je do specjalnego pojemnika na odpadki, który po zakończeniu pracy można wyjąc i opróżnić bez obawy o poparzenie.