Fanów pizzy na całym świecie jest mnóstwo. Można przygotowywać ją na wiele sposobów i z przeróżnymi dodatkami. Nic więc dziwnego, że często goszczą one w lokalach gastronomicznych.
Nie byłoby jednak dobrej pizzy bez pieca do jej wypieczenia. Dziś chcemy przedstawić jeden z nich – piec Gredil. Urządzenie Gredil to piec dwukomorowy, który doskonale sprawdzi się nie tylko w pizzerii, ale także w innych lokalach gastronomicznych. Może posłużyć do wypiekania różnego rodzaju dań. Urządzenie jest solidnie wykonane, odporne na uszkodzenia i awarie. Dzięki stali nierdzewnej, która została użyta podczas produkcji pieca, jest on niezwykle łatwy do utrzymania w czystości. Stal jest nieprzywierająca, nie pokrywa się rdzą, a wszelkie zabrudzenia niezwykle łatwo usunąć.
Część obudowy jest zaś ze stali malowanej na kolor czarny. Dzięki temu piec jest atrakcyjny wizualnie i może stać także w miejscu widocznym dla Klientów. Piec po nagrzaniu na długo utrzymuje wysoką temperaturę, a specjalny system wchłania wodę, dzięki czemu ciasto jest pyszne i chrupiące.