Jednym z najpopularniejszych rozwiązań w gastronomi, jest stosowanie pieców konwekcyjno-parowych. Zaopatruje się w nie większość dobrych i ceniących się restauracji i barów. Urządzenia te są unikatowe ponieważ łączą w sobie kilka funkcji naraz.
Pozwalają one na gotowanie, blanszowanie, pieczenie oraz przyrządzanie potraw na ciepło, przy wykorzystaniu sondy i różnych technik obróbki termiczno-parowej. Szczególną renomą cieszą się piece marki HENDI. Są one najdoskonalsze pod względem rozwiązań technologicznych. Posiadają bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na wentylator. Dzięki temu są idealne do pieczenia ryb, drobiu, ciast i wielu innych produktów. Urządzenie to posiada również pięciostopniową regulację zaparowania komory. Piece HENDI są bardzo proste w obsłudze, do czego służy inteligentnie zaprojektowany panel. Całość jest wykonana z super – nierdzewnej stali, co gwarantuje długie lata użytkowania. Komora posiada oświetlenie halogenowe.