Posiadanie profesjonalnej krajalnicy do wędlin i serów to nie tylko domena stoisk mięsnych w sklepach spożywczych. Tego typu sprzęt powinien się znaleźć w każdym lokalu gastronomicznym. Dlaczego? Kupowanie wędlin i serów w wersji pokrojonej jest może wygodne ale wyraźnie ogranicza ich świeżość oraz sprawia, że znacznie łatwiej tracą należną im wilgoć.
Jeżeli chcesz karmić swoich klientów produktami o najwyższej jakości i świeżości, to krajalnica jest niezbędna. Przykład? Szynka długo dojrzewająca, dostępna w całości, będzie oferowała niepowtarzalny aromat, jeżeli zostanie pokrojona tuż przed podaniem a nie klika czy kilkanaście dni wcześniej (nawet jeżeli zapakowano ją w atmosferze ochronnej).
Nie inaczej jest z serami – te najlepsze, sprowadzane z południowo – zachodnich regionów naszego kontynentu, warto transportować na oryginalnych osłonkach. Krojone tuż przed położeniem ich na talerzu, będą roztaczały niezwykły aromat i sprawią, iż klienci z chęcią powrócą po kolejną dawkę kulinarnej przyjemności.