Frytki uwielbiają wszyscy, niezależnie od wieku i płci. Nie powinno ich więc zabraknąć w ofercie Twojego lokalu. Jak sprawić, by były idealnie chrupiące i zawsze świeże? Kluczem do sukcesu jest odpowiednio dobrana frytkownica gastronomiczna. Jest to w pełni profesjonalne urządzenie, które znacznie ułatwia przygotowywanie posiłków.
Maszyna posiada system automatycznej filtracji oleju, dzięki czemu frytki są zawsze idealnie smaczne. Precyzyjna regulacja temperatury, gwarantuje możliwość idealnego dostosowywania parametrów smażenia, do przygotowywanych w danym momencie produktów. Frytkownica zaopatrzona została w termostat bezpieczeństwa oraz tzw. system zimnej strefy. Ponadto kosz i pokrywa, wchodzące w jej skład, posiadają uchwyty, odporne na działanie wysokiej temperatury, która wytwarza się podczas smażenia.
Urządzenie posiada dwie komory o pojemności 5 litrów każda. Ich działalnie jest niezależne i pozwala na idealne dostosowanie pracy maszyny, do bieżących potrzeb lokalu. Kompaktowy kształt i waga zaledwie 10 kg, pozwalają na umieszczenie frytownicy w każdej kuchni.