Piec konwekcyjny H90 to idealne rozwiązanie do mniejszych lokali gastronomicznych, które mają ograniczoną powierzchnię roboczą ale jednocześnie chcą serwować świeżo pieczone i zapiekane produkty. Wymiary urządzenia to 595 mm x 595 mm x 570 mm (H). Mieści ono 4 blachy o wymiarach 438 mm x 315 mm. Takie parametry oraz zasilanie na 230 V pozwala na użytkowanie pieca w praktycznie każdych warunkach. Posiada on obudowę ze stali nierdzewnej, podwójnie przeszklone drzwi z szybą atermiczną, częściowo emaliowaną komorę oraz dwie grzałki i dwa wentylatory.
Pracuje w zakresie temperatury od 500C do 3000C, z możliwością ustawienia timera na maksymalnie 120 minut. Idealne rozwiązanie dla barów typu fast food czy kawiarni, w których serwowane są zapiekane dania np. tarty, świeżo pieczone croissanty czy desery na gorąco. Inwestując w produkty marki Hendi będziesz mieć pewność co do ich solidności oraz funkcjonalności. Relatywnie niski koszt urządzenia, szczególnie dobrze sprawdzi się w przypadku osób, rozpoczynających dopiero swój biznes.