Profesjonalna czekoladziarka Chocopluss stanowi wartościowe wyposażenie każdego lokalu. Dzięki niej możemy w szybki i niezwykle sprawny sposób mieszać i podgrzewać czekoladę przeznaczoną do późniejszego wykorzystania i konsumpcji. W urządzeniu możemy także mieszać i podgrzewać inne napoje tj. piwo czy wino co ma zastosowanie szczególnie w sezonie jesienno zimowym, kiedy to wielu klientów gustuje w grzańcach. Urządzenie wyposażono w pokrywę skonstruowaną w taki sposób, aby była możliwość uwalniania aromatu do wnętrza lokalu.
Odbywa się to poprzez niewielkie otwory, które wedle uznania możemy otwierać lub zamykać. Mieszadło, w jakie wyposażono czekoladziarkę Chocopluss, ma idealnie dobrane obroty, które dokładnie mieszają obecny w środku płyn oraz zapewniają właściwą temperaturę w zbiorniku, oraz sprawiają, że całość produktu nie osadza się na płycie. Urządzenie jest proste w obsłudze oraz niezwykle łatwe do utrzymania w codziennej czystości. Pomaga tym bardzo fakt, iż łatwo zdemontować zbiornik, a okapnik jest wysuwany. To wyjątkowe urządzenie z pewnością pokochają Twoi klienci.