Grillowanie jest bardzo popularnym i stosunkowo szybkim sposobem przygotowywania potraw. Dzięki niemu można przyrządzić każdy rodzaj mięsa, szaszłyki, kiełbasy, chleb, warzywa, owoce, a także niektóre rodzaje […]
Podgrzewacz do czekolady to idealne urządzenie, które umili wieczór i pomoże w przygotowaniu wszelkich deserów. Mieszczący 10 litrów podgrzewacz, nie tylko odpowiednio rozpuszcza czekoladę, ale również […]
Czując aromatyczny zapach popcornu w kinie zapewne każdy marzył, aby móc zjeść taki na co dzień. Niestety metody robienia popcornu w domu są czasochłonne, a rezultaty […]
Frytownica wykorzystywana jest w wielu restauracjach do obróbki termicznej potraw wymagających smażenia na głębokim oleju. Można używać jej do przygotowywania zarówno warzyw jak i różnego rodzaju […]
Warunki w jakich przygotowywane jest jedzenie jest bardzo ważnym czynnikiem decydującym o sukcesie lokalu gastronomicznego. Większość przepisów regulowanych jest przez sanepid. Jednym z wymogów jakie nakładane […]
Przechowywanie żywności we właściwych warunkach jest podstawą działalności każdego lokalu gastronomicznego. Każdy kucharz i restaurator powinien znać i przestrzegać zasady HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical […]