Nadeszła wiosna, a wraz z nią pierwsze cieplejsze dni. Kiedy za oknem panują wyższe temperatury ludzie szukają ochłody, którą może dać chłodny napój. Dlatego warto już […]
Majówka już za kilka dni, a to oznacza dla wielu lokali gastronomicznych rozpoczęcie sezonu grillowego. W dzisiejszym wpisie przedstawiamy krótki opis dostępnych na rynku grilli wraz […]
Większość wysokiej jakości uradzeń gastronomicznych wykonanych jest ze stali nierdzewnej. W celu zapewnienia im odpowiedniej czystości oraz wyglądu trzeba o nie odpowiednio dbać. Stal nierdzewna jest […]
Krajalnica do pieczywa to ważny element wyposażenia lokali gastronomicznych, zwłaszcza tych, które zajmują się żywieniem zbiorowym. Na co zwrócić uwagę podczas jej zakupu? Krajalnica jeśli ma […]
Żadna nowoczesna kuchnia nie może obyć się obecnie bez pieca konwekcyjno – parowego. Jakie są jego zalety i dlaczego warto go stosować? Działanie tego typu pieców […]
Bemary gastronomiczne są powszechnie wykorzystywane w profesjonalnych kuchniach, jak i firmach cateringowych. W dzisiejszym wpisie przyjrzymy się ich podstawowym zaletom. Bemar przede wszystkim podgrzewa potrawy i […]