Wiele potraw wymaga przygotowania w dokładnie sprecyzowanej temperaturze. Nie trzymając się ściśle zaleceń określonych w przepisie, możemy danie zwyczajnie zniszczyć i pozbawić unikalnych walorów smakowych. Szczególnie ważne jest to w restauracjach gdzie wszystko dzieje się szybko. Wtedy o niedopilnowanie odpowiedniej temperatury jest naprawdę nietrudno.
W takiej sytuacji idealny będzie oferowany przez nasz sklep zanurzeniowy cyrkulator do gotowania sous-vide. Jego kompaktowe wymiary pozwalają na użycie w niemal każdym zbiorniku lub garnku, zarówno takim z okrągłymi, jak i prostymi krawędziami. Duży czytelny wyświetlacz zapewnia komfortową obserwację wysokości temperatury, jaka występuje w kąpieli wodnej, dzięki czemu nadzorowanie procesu gotowania jest wygodne i proste. Oferowany cyrkulator zapewnia stabilność temperatury od -0,1 do +0,2 stopnia Celsjusza. Ponadto możemy regulować temperaturę co 0,1 stopnia Celsjusza. Wmontowana pompka pozwala na równomierną cyrkulację wody w zbiorniku.