Gotowanie przy pomocy urządzenia sous-vide stanowi bardzo popularny trend. Wpisuje się w bycie eko, pozwala wydłużyć przydatność do spożycia artykułów żywieniowych oraz zachowuje ich wartości odżywcze i smak.
Cyrkulator do gotowania sous-vide to urządzenie znanej marki Stalgast. Doskonale sprawdzi się w każdej kuchni wykorzystującej tą technikę obróbki żywności. Cyrkulator został przystosowany do mocowania w różnych pojemnikach – zarówno z płaską, jak i zaokrągloną krawędzią. Posiada on wmontowaną pompkę, która odpowiada za równomierną cyrkulację wody. Możliwości jakie daje urządzenie pozwalają na regulowanie oraz stabilność temperatury co 0,1°C. Cyrkulator, tak jak pozostałe sprzęty firmy Stalgast jest przystosowane do spełniania najwyższych wymagań.
Doskonale sprawdzi się nawet w dużej restauracji, ponieważ może pracować przez cały czas. Dla podwyższenia bezpieczeństwa jego użytkowania projektanci umieścili w nim dodatkowe zabezpieczenie informujące o zbyt niskim stanie wody w urządzeniu. Cyrkulator sprawi, że Twoje dania będą wyjątkowe, aromatyczne, soczyste i zdrowe.