Własnoręczne przygotowanie makaronu kojarzy się zwykle z długą i żmudną pracą. Chcąc ułatwić sobie to zajęcie, przedstawiamy elektryczną maszynkę do makaronu Kitchen Line marki Hendi.
Urządzenie to sprawdzi się zarówno w dużej, profesjonalnej kuchni, jak i w małym lokalu gastronomicznym, któremu zależy na jak najwyższym standardzie serwowanych przez siebie dań. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby używać jej również w kuchni prywatnej. Z pewnością nie jednego zaskoczy swoją szybkością. Maszynka Kitchen Line firmy Hendi służy do przygotowywania świeżego makaronu o maksymalnej szerokości ciasta do 140 mm. Dzięki funkcjonalnemu pokrętłu można regulować jego grubość od 0,2 do 2,2 mm. Urządzenie wyposażono w podwójny nóż, dzięki czemu możliwe jest wyrabianie 2mm tagliatelle i 6,5 mm fettuccine. Łatwo przymocować je do stołu ze względu na specjalny uchwyt. Maszynka posiada także korbkę.
Całość wykonana została ze stali nierdzewnej. Warto jednak zaznaczyć, że urządzenie nie nadaje się do mycia w zmywarkach.