Elektryczny kociołek do zup i sosów marki Stalgast jest urządzeniem odpowiednim do podgrzewania i podtrzymywania temperatury płynów znajdujących się w środku.
Urządzenie zostało wyposażone w grzałkę z termostatem zapewniającą utrzymanie temperatury nawet na poziomie 80ºC. Warto wspomnieć o obudowie ze stali malowanej, która jest odporna na uszkodzenia i także posiada zdolności termoizolacyjne. Pomiędzy stalą, a płynem znajduje się jeszcze warstwa wypełniona wodą, która zapobiega przed przypalaniem. Kociołek posiada pokrywę z zawiasem, a także wycięciem na łyżkę, dzięki której nakładanie oraz mieszanie jedzenia jest bardzo proste. Pojemnik, w którym znajduje się wywar łatwo się wyjmuje, a więc łatwo się je myje i spełnia normy zakładów zbiorowego żywienia. Warto jednak używać do niego wody o twardości do 6°dH. Twardsza może osadzać się na grzałkach i uszkadzać kociołek.
Kociołek polecamy szczególnie do używania podczas eventów, uroczystości, festynów i festiwali. Z pewnością przyda się także w barach szybkiej obsługi, lokalach bazujących na szwedzkich stołach i jedzeniu na wagę.