Przedsiębiorcy prowadzący działalność, zarówno w zakresie małej jak i dużej gastronomii, z powodzeniem mogą uzupełnić swoją ofertę o kuchnię bliskowschodnią, zaopatrując się w profesjonalny opiekacz do kebaba Profi Line. Jest to urządzenie o najwyższej jakości, gwarantowanej przez markę Hendi. Może być zasilany zarówno gazem z sieci jak i butlowym. Posiada wentyl bezpieczeństwa oraz cztery palniki o mocy 12 kW każdy. Możliwość regulacji odległości rożna od elementów grzewczych powoduje, iż kebab gwarantuje dużą różnorodność w zakresie przygotowywanych potraw.
Na plus urządzenia należy także zaznaczyć, iż posiada ono szeroką powierzchnię grzewczą, która znacząco skraca czas pieczenia i gwarantuje równomierny efekt. Opcja zmiany kierunku obrotów, także może okazać się przydatna. Długość rożna to 900 mm a obciążenie wsadem mięsnym wynosi do 50 kg do 80 kg. Wyjmowana taca na wytopiony tłuszcz, zapewnia łatwe utrzymanie czystości, zarówno podczas przygotowywania potraw jak i czyszczenia urządzenia.