Któż z nas nie lubi dań z grilla? Są ciepłe, smaczne, chrupiące i aromatyczne. Grill kojarzy się nam także z czasem wolnym i przywodzi na myśl pozytywne skojarzenia. Nic dziwnego, że jest on popularny także w lokalach gastronomicznych.
Ze względu na ograniczone możliwości przygotowywania grillowanych potraw wewnątrz lokalu, restauracjom polecamy urządzenie elektryczne – kontakt grill PANINI. Dzięki wyposażeniu go w żeliwne płyty ryflowane, przyrządzane potrawy wyglądają jak te z tradycyjnego grilla węglowego i smakują równie dobrze. Urządzenie wykonane zostało ze stali nierdzewnej, co gwarantuje jego niezawodność przez długi czas, odporność na uszkodzenia mechaniczne i łatwość w czyszczeniu. Posiada ono również wygodne pokrętła, dzięki którym możliwe jest ustawienie optymalnej temperatury w przedziale 50 – 300°C.
Aby jeszcze łatwiej usuwać pozostałości pożywienia i tłuszcz, producent wyposażył grilla w specjalną wanienkę na te odpady. Grill szczególnie polecany jest do przygotowywania pit.