Elektryczna maszynka do makaronu najczęściej ma zastosowanie w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych serwujących zarówno kuchnię włoską, jak i te pochodzące z innych krajów. Dzięki niej produkcja własnego makaronu z doskonale dobranych wysokiej jakości składników jest naprawdę bardzo prosta. Klienci z pewnością docenią smaczny makaron swojej roboty, który jak wszyscy wiemy, znacząco różni się od tego, co można kupić w sklepie.
Maszynka wykonana jest ze stali nierdzewnej, co sprawia, że jest niezwykle trwała i wytrzymała, Posiada korbkę oraz uchwyt, dzięki któremu możemy przymocować ją do stołu. Możemy regulować grubość ciasta, z jakiego wykonujemy makaron w przedziale od 0,2 do 2,2 milimetra a maksymalna szerokość ciasta to 140 mm. Zastosowanie podwójnego noża sprawia, że mamy możliwość uzyskania dwóch rodzajów makaronu: fettuccine 6,5 mm oraz tagliatelle 2 mm. Oferowana w naszym sklepie maszynka do makaronu będzie stanowić doskonałą pomoc w każdym miejscu, gdzie stanowi on zarówno podstawę, jak i dodatek do dań.