Profesjonalnym urządzeniem do nadziewania kiełbas zarówno podczas prywatnego przygotowywania wyrobów, jak i w specjalnych zakładach, będzie nadziewarka do kiełbas Profi Line marki Hendi.
Wybierana jest ona bardzo chętnie przez sklepy z własnymi wyrobami, małe restauracje lub bary, a także przez gospodarstwa agroturystyczne. Pionowa konstrukcja nadziewarki wykonana jest ze stali nierdzewnej i posiada pojemność 7l. W zestawie dodatkowo ma również 4 lejki w różnych rozmiarach o średnicach 16, 22, 32 i 38 mm. Budowa jej zapewnia wygodne i efektowne przyrządzenie wyrobów wędliniarskich w bardzo krótkim czasie, dzięki układowi dwóch prędkości napełniania. Składa się on z biegu szybkiego do unoszenia tłoka i biegu wolnego (o małym obciążeniu) do napełniania osłonek farszem.
Natomiast wszystkie elementy nadziewarki w bezpośrednim kontakcie z żywnością spełniają wszystkie wymogi norm higieny żywności. Można je również z łatwością demontować i czyścić, tak samo jak resztę elementów. Oprócz tego nadziewarka do kiełbas jest bardzo wytrzymała i odporna na ciśnienie, dzięki wyposażeniu w łożysko i układ przekładni ze stali hartowanej.