Każdy lokal gastronomiczny musi być wyposażony w różnego rodzaju urządzenia. Część z nich jest oczywiście absolutnie niezbędna do prowadzenia nawet niewielkiej gastronomii. Inna część z kolei sprawia, że praca przebiega szybciej, jest łatwiejsza i przyjemniejsza. Takim urządzeniem uzupełniającym jest np. elektryczna patelnia uchylna marki Stalgast.
Patelnia ta może być używana do smażenia, duszenia, a także gotowania potraw. Jej pojemność to 40 litrów. Duża powierzchnia robocza i wysoka efektywność energetyczna dają możliwość szybkiego przygotowania posiłków dla kilku osób. Ogromną zaletą patelni jest możliwość przechylania misy. Zapewnia to bardzo szybkie i efektywne opróżnianie jej zawartości oraz resztek, np. oleju. Urządzenie jest wytrzymałe i łatwe do utrzymania w czystości, ponieważ wykonano je ze stali nierdzewnej. Posiada także wygodne pokrętło do ustawiania temperatury (max 300 stopni C), z którym każdy pracownik sobie poradzi.
Elektryczna patelnia uchylna to bardzo wytrzymały produkt o stabilnej konstrukcji.