Podstawą szybkiej i sprawnej obsługi klientów w restauracji czy na stołówce zakładowej jest dysponowanie wydajnym piecem o wszechstronnym zastosowaniu. Jeżeli poszukujesz produktu, spełniającego wszelkie normy sanitarne i wyróżniającego się wyjątkową jakością, to postaw na piec konwekcyjno-parowy elektryczny, sterowany manualnie marki Hendi. Jednorazowo jest w stanie pomieścić 20 pojemników GN 1/1, dzięki czemu będziesz mógł szybko i sprawnie obsługiwać nawet całkiem dużą liczbę klientów.
Piec oferuje funkcję zaparowania (z pięciostopniową regulacją) – z powodzeniem więc może być wykorzystywany do przygotowania dietetycznych i lekkostrawnych dań na parze. Idealnie nadaje się do pieczenia ciast, pieczywa, drobiu, mięs czy ryb. Warto nadmienić, iż urządzenie posiada oświetlenie halogenowe, drzwi z podwójną szybą i uszczelką, pięć wentylatorów z rewersem oraz demontowane prowadnice, ułatwiające wkładanie/wyjmowanie pojemników. Panel sterujący jest prosty w obsłudze a lampki kontrolne informują o bieżącym trybie pracy.