Małe lokale gastronomiczne oraz piekarnie i sklepy serwujące zapiekanki, tarty, pieczone warzywa czy wypiekane na miejscu pieczywo powinny zaopatrzyć się w wysokiej jakości piec. Doskonałym rozwiązaniem będzie dla nich piec konwekcyjny z nawilżaniem H90S.
Urządzenie nagrzewa się bardzo szybko przy pomocy dwóch grzałek oraz dwóch wentylatorów. Osiągane temperatury mieszczą się w przedziale 50°C – 300°C. W środku znajduje się miejsce na cztery blachy (dołączone w zestawie razem z chwytakiem) o wielkości 438×315 mm. Jednocześnie zatem można przygotowywać kilka różnych produktów żywieniowych.
Za wysoką jakość produktu jakim jest piec konwekcyjny z nawilżaniem H90S odpowiada wytrzymała obudowa. Producent użył do niej stali nierdzewnej, dzięki czemu jest ona odporna na uszkodzenia oraz niezwykle łatwa do utrzymania w czystości. Urządzenie posiada także podwójnie przeszklone drzwiczki, dzięki którym na bieżąco można obserwować proces pieczenia.
Piec nagrzewa się szybko i nie pobiera dużej ilości prądu. Wyposażony jest także w nawilżanie manualne za pomocą przycisku.