Podgrzewacz do czekolady to idealne urządzenie, które umili wieczór i pomoże w przygotowaniu wszelkich deserów. Mieszczący 10 litrów podgrzewacz, nie tylko odpowiednio rozpuszcza czekoladę, ale również zabezpiecza ją przed przypaleniem.
Dzięki specjalnemu zabezpieczeniu przed przegrzaniem i wskaźnikowi poziomu płynu, nie trzeba jej także nieustannie pilnować. Szczególnie, że podgrzewacz posiada funkcję ciągłego mieszania, która zapewnia jednorodną i przepyszną konsystencję czekolady. Budowa podgrzewacza wykonana jest natomiast z wysokiej jakości materiałów, ponieważ składa się z dna ze stali nierdzewnej oraz bocznych ścianek pojemnika, wykonanych z poliwęglanu.
Oprócz tego podgrzewacz udoskonalony jest poprzez zainstalowane niezatykające się kraniki i tackę ociekową. Dany model podgrzewacza do czekolady stanowi, więc idealny sprzęt cukierniczy, który przygotuje wyśmienitą czekoladę, dzięki rozgrzaniu jej nawet do +85°C. Oprócz tego udoskonali on także serwowaną herbatę, kawę, ciasto, kakao, grzane wino, mleko, deser lodowy lub owocowy.