Prowadzisz firmę cateringową? Wiesz więc zapewne, jak kłopotliwe bywa przewożenie jedzenia, by zachowało ono odpowiednio wysoką temperaturę. Nikt z nas nie lubi jeść zimnych obiadów chyba, że na dworze panuje upał a na stole ląduje orzeźwiający chłodnik. We wszystkich pozostałych przypadkach gwarancją zadowolenia klientów będzie zaserwowanie im obiadu o właściwej temperaturze.
Możesz tego dokonać w łatwy sposób, wykorzystując pojemnik termoizolacyjny do potraw, który wykonany jest ze spienionego polipropylenu, ma pojemność 42 litrów i ułatwia przewóz, gdyż można go piętrować. Ten wyjątkowo wytrzymały materiał zapewnia wysoką izolację termiczną. Produkt jest przystosowany do transportu jedzenia, które znajduje się w opakowaniach GN ze szczelną pokrywą. Jak deklaruje producent, temperatura potraw, po 12 godzinach przechowywania ich w pojemniku, wynosi 65 0C. Rozwiązanie to daje Ci dużą swobodę w zakresie planowania oraz optymalizacji swojej pracy. Pojemnik nadaje się także do przewożenia produktów mrożonych, które wymagają specjalnego zabezpieczenia termicznego.