Restauracje, firmy cateringowe czy miejsca zajmujące się żywieniem zbiorowym takie jak szpitale, domy pomocy społecznej, szkoły, przedszkola i żłobki docenią funkcjonalności przedstawianego przez nas w pełni profesjonalnego blixera. Stanowi on idealne wręcz połączenie doskonałej jakości malaksera oraz cuttra.
Urządzenie umożliwia zmiksowanie w prosty oraz szybki sposób zarówno potraw gotowanych, jak i surowych niezależnie od konsystencji, jaką posiadają. Blixer posiada niezwykle wysoki przewód pojemnika, który umożliwia jednoczesną obróbkę nadzwyczaj dużej ilości płynów. Asynchroniczny silnik pozwala na miksowanie z dużą dokładnością, jakie jest niedostępne w innego tego typu urządzeniach. Z pomocą tego sprzętu jesteśmy w stanie przerobić wsad od 0,3 do 2 kilogramów. Co w praktyce oznacza od dwóch do dziesięciu porcji przetwarzanej potrawy.
Zbiornik blixera wykonano ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jest on niezwykle wytrzymały oraz trwały. Pokrywa z uszczelką pozwala na bezpieczną pracę niezależnie od stopnia zaawansowania osoby obsługującej urządzenie.