Kiedy podejmujemy decyzję o tym, aby w menu naszego lokalu na stałe zagościła prawdziwie włoska pizza, to konieczne jest wyposażenie restauracji czy baru w profesjonalny piec przeznaczony do wypieku pizzy.
Dziś polecamy najwyższej klasy piec Gredil. To ceniony przez restauratorów produkt wyróżniający się spośród propozycji konkurencji. Obudowa pieca wykonana została ze stali malowanej na czarno, dzięki czemu prezentuje się on znakomicie. Panel frontowy wykonany został ze stali nierdzewnej. Wewnątrz znajdują się dwie grzałki, którymi możemy sterować niezależnie. Na wyposażeniu pieca są także płyty szamotowe. Oświetlone wnętrze posiada zakres pracy do 500 stopni Celsjusza. Piec ma także kominek odprowadzający na bieżąco parę.
Bez cienia wątpliwości możemy polecić ten piec jako doskonałego pomocnika w każdej profesjonalnej kuchni. Z jego pomocą przygotujemy pizzę, którą zachwyci klientów swoim smakiem, odpowiednią miękkością oraz chrupkością ciasta. Klienci poczują się jak w prawdziwej włoskiej pizzerii i będą chcieli do nas wrócić, aby kolejny raz skosztować wybornej pizzy.