Profesjonalny wilk do mięsa z linii Profi Line marki Hendi to produkt, który sprosta oczekiwaniom zarówno małej gastronomii jak i całkiem dużych restauracji. Wykonany z dużą dbałością o szczegóły i jakość, gwarantuje sprawne działanie, które znacząco poprawia szybkość przyrządzania potraw. Przyspiesz pracę, bez konieczności rezygnacji z najwyższych standardów. Urządzenie jest w stanie zmielić każdy typ mięsa (bez skóry i kości). Jego cechami szczególnymi jest lej załadowczy oraz głowica, wykonane z polerowanego aluminium, wytrzymała gardziel z odlewu żeliwa, taca załadowcza ze stali nierdzewnej, nóż i ślimak ze stali nierdzewnej oraz kołek dociskowy z polietylenu.
W zestawie znajduje się lejek do kiełbas, dwa sitka ze stali nierdzewnej z otworami 6 mm i 8 mm oraz antypoślizgowe nóżki. Wydajność chwilowa maszyny to ok 100 kg/h, jednakże nie jest ona przystosowana do pracy ciągłej. Silnik posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem się oraz przeciążeniem. Prosty i szybki demontaż mechanizmu mielącego, pozwala na łatwe czyszczenie.