Każda firma zajmująca się gastronomią lub szeroko pojętym cateringiem ma potrzeby w zakresie skutecznego transportu żywności na mniejsze, lub większe odległości. Niezbędny jest w takiej sytuacji sprzęt, dzięki któremu nie tylko dowieziemy potrawy, ale także zapewnimy im odpowiednią temperaturę, gdyż nie zawsze w miejscu przeznaczenia jedzenie da się podgrzać. W takiej sytuacji idealnie sprawdzi się stalowy termos gastronomiczny przeznaczony do transportu różnego rodzaju żywności.
Dzięki podwójnym ściankom oraz izolowanej pokrywie wyposażonej w specjalny rodzaj pianki, silikonową uszczelkę i 6 mocnych zatrzasków utrzymuje on ciepło aż do 8 godzin, co jest wynikiem naprawdę znakomitym. Podstawa termosu jest wykonana z elastycznego tworzywa, dzięki czemu urządzenie nie niszczy się, nawet jeśli postawione zostanie bezpośrednio na podłodze. Nie ma także niebezpieczeństwa uszkodzenia samej podłogi. Termos wyposażono ponadto w wygodne uchwyty, które znacząco ułatwiają przenoszenie go z miejsca na miejsce.