Kuchnie wielu krajów używają ryżu do swoich potraw. Nie dziwi więc fakt, że w większości restauracji w naszym kraju możemy bez problemów zamówić ryż jako dodatek lub zamiennik ziemniaków, kaszy czy popularnych frytek. Ilu klientów tyle indywidualnych upodobań względem dodatków do potraw i będąc restauratorem, należy być na to przygotowanym.
Prezentowane przez nas profesjonalne urządzenie do gotowania ryżu przeznaczone jest do pracy w warunkach restauracyjnych. Pozwala na przygotowanie od 10 do 26 porcji ryżu, a po jego sprawnym ugotowaniu automatycznie przechodzi w tryb podgrzewania. Wszystko po to, aby w każdej chwili móc podać ryż gościom ciągle świeży i ciepły. Urządzenie czyści się niezwykle łatwo, ponieważ posiada ono wyjmowany wewnętrzny pojemnik wykonany z nieprzywierającego materiału.
Ta funkcjonalność pomaga także w sprawniejszym wyjmowaniu ryżu celem podania. Obudowę produktu wykonano ze stali nierdzewnej, co tylko podnosi jego wytrzymałość oraz trwałość. To urządzenie sprawdzi się w każdej restauracji bez względu na jej wielkość.