W każdej szanującej się restauracji zależnie od jej specyfiki mamy zarówno różnorodne potrawy, jak i różnorodne dodatki do nich. Trzeba zapewnić klientom możliwość wyboru, ponieważ każdy ma inne preferencje. Jeden lubi ziemniaki a drugi kaszę, ryż czy frytki. I właśnie urządzenie do gotowania ryżu mamy przyjemność dzisiaj przedstawić. To w pełni profesjonalny sprzęt przystosowany do pracy w warunkach restauracyjnych.
Pozwala w prosty i łatwy sposób gotować ryż, a po jego ugotowaniu automatycznie przechodzi w tryb jego podgrzewania. Tak więc zawsze mamy dostęp do ciepłego ryżu, który możemy niemal natychmiast podać gościom lokalu. Urządzenie jest łatwe w czyszczeniu dzięki wewnętrznemu pojemnikowi wykonanemu z nieprzywierającego materiału. Obudowa produktu wykonana jest ze stali nierdzewnej, a pojemnik na ryż jest wyjmowany, aby maksymalnie ułatwić obsługę. Urządzenie pozwala na jednoczesne przygotowanie od 10 do 36 porcji ryżu, co ma szczególnie duże znaczenie w restauracjach serwujących potrawy, które wymagają właściwie każdorazowego podania ryżu.