Bemary gastronomiczne są powszechnie wykorzystywane w profesjonalnych kuchniach, jak i firmach cateringowych. W dzisiejszym wpisie przyjrzymy się ich podstawowym zaletom.
Bemar przede wszystkim podgrzewa potrawy i utrzymuje je w odpowiedniej temperaturze. Sprawdzają się one idealnie w sytuacjach kiedy posiłki przygotowywane są odpowiednio wcześniej lub gdy mają one być dostępne do spożycia przez dłuższy czas. Bemar utrzymuje ciepło temperatury przez długi czas, zapobiegając jednocześnie ich przypalaniu. Czas podtrzymywania ciepła jest oczywiście różny i zależy od rodzaju bemarów. Niewątpliwą zaletą tego typu urządzeń jest również ich energooszczędność. Nie ma potrzeby ciągłego podgrzewania potraw, co pozwala na sporą oszczędność energii elektrycznej. Wybierając bemary najlepiej zdecydować się na te wykonane ze stali nierdzewnej.
Wszystkie osoby lub firmy zainteresowane wyposażeniem swojego lokalu lub kuchni w profesjonalne bemary gastronomiczne zachęcamy do kontaktu z naszą firmą.