Jesteś właścicielem lokalu gastronomicznego lub kuchni w dużej inwestycji? Jeśli tak, to na pewno nie trzeba Cię przekonywać do tego, że zmywarka jest wyposażeniem niezbędnym. Nie powinno być to jednak urządzenie obojętnie jakie. Kluczowa jest tutaj wielkość zmywarki, pojemność, wydajność i niezawodność. Decyduje ona bowiem w ogromnej mierze o płynności pracy całego zespołu.
Szczególną uwagę pragniemy zwrócić na zmywarkę kapturową Hendi. Jest to urządzenie wygodne w użytkowaniu, nowoczesne i wykonane z wysokiej jakości materiałów. Posiada dwa sposoby sterowania – manualne i elektromechaniczne. Doskonale sprawdza się do mycia talerzy, sztućców, kubków, szkła, pojemników, tac i garnków. Jej ogromną zaletą jest posiadanie oddzielnych ramion myjących i płuczących. Wykonane są one ze stali nierdzewnej, dzięki którym znacząco wydłużona zostaje ich żywotność.
Jeden cykl mycia trwa zaledwie 120 sekund w ciągu których pobierane zostają 2-2,5 l. wody. Zmywarka kapturowa Hendi czyści naczynia w temperaturze 62°C, a płucze w 85°C.